7 Methoden om veel optimistischer te zijn

Optimisme gaat over als het glas half vol of half leeg is, toch?

Denk nog eens na! Het blijkt dat veel mensen hebben geloofd over optimisme totaal verkeerd. Dus wat is het precies, hoe essentieel is het precies en, veel cruciaal, hoe kan optimisme precies worden ontwikkeld?

Boekprestaties onder druk Trainee Workshop

Een snelle optimisme -test

Laten we beginnen met een snelle test. U moet slechts één antwoord per vraag selecteren. In twijfel, antwoord degene die volgens u denkt dat u velen waarschijnlijk zou denken:

Je raakt verdwaald naar een goed vriendenhuis. Is dit omdat:

Je hebt je beurt gemist

Je goede vriend gaf je een slechte aanwijzingen

Je loopt zowel voor verkiezingen als wint. Is dit omdat:

U besteedt veel tijd en energie aan campagne

Je werkt moeilijk aan wat je ook doet

Je stopt met het werken aan een essentieel examen. Is dit omdat:

U bent niet zo wijs als andere mensen die het examen afleggen

Je hebt er niet goed op voorbereid

De bovenstaande zorgen zijn afkomstig uit een vragenlijst van de leidende autoriteit op het gebied van optimisme, Dr. Martin Seligman. Hij heeft al vele jaren optimisme onderzocht en wordt beschouwd als een van de meest prominente mensen in de psychologie.

Optimisme, in tegenstelling tot prominente overtuiging, is niet precies hoe positief of positief je bent. Het gaat echt veel meer over hoe u gebeurtenissen uit het verleden bespreekt die bij u zijn opgekomen. Beschouwt u eerdere gebeurtenissen als langdurig of tijdelijk? Bent u de oorzaak van uw succes/mislukking of is het aan iemand anders? Is een mislukking in de ene atmosfeer er waarschijnlijk toe dat u in een andere faalt?

Dus, hoe essentieel is optimisme precies?

Het boek van Dr. Martin Seligman, Discovered Hulpelessness, is een moeten uitchecken voor al die opgenomen in mentor of coaching. Het beschrijft de verschillende voordelen die door de jaren heen zijn onderzocht op optimisme, naast het verstrekken van richtlijnen over Arsenal FC Thuisshirt RB Leipzig Thuisshirt het vaststellen van een optimistische mindset. De voordelen van optimisme zijn onder meer:

Zie tegenslagen als tijdelijk

Verhoog prestatie

Stress verminderen

Verbeter het vertrouwen

Beschermt tegen evenals assists omgaan met psychische aandoeningen

Meer kans om positief te denken

Het verbeteren van het optimisme

We kunnen worden geboren met verschillende niveaus van natuurlijke optimisme, maar bewijsmateriaal suggereert echter dat het een methode is om te geloven dat kan worden onderwezen, geleerd en ontwikkeld. Dus, hoe kan iemand precies zijn optimistisch denken vestigen?

Zie tegenslagen als korte termijn-falen in een bepaald stadium is onvermijdelijk. Er is tenslotte menselijk. Kunnen we echter stagiairs helpen om beter te werken? Onderzoeksstudie toont aan dat door tegenslagen als permanent te zien, het u veel meer kans maakt om snel op te leveren. Dit is wat psychologen telefoongesprek ‘geleerde hulpeloosheid’ belt, omdat het ertoe leidt dat mensen zich uit de taak losmaken, omdat ze geloven dat het geen verschil maakt wat ze doen. Motiveer stagiairs in plaats daarvan om tegenslagen te zien als een ontdekkingscurve. Dit zal hen helpen bij het verkrijgen van de ervaring en hen helpen om sindsdien veel beter terug te komen.

Keer een gevoel van beheren terug – vraag jezelf af: ‘Wat kan ik doen om de situatie te verbeteren?’ Helpt mensen niet meer te concentreren op eerdere fouten of stil te staan ​​bij elementen die ze niet kunnen controleren. Dit leidt tot een veel meer oplossingsgerichte methode die persistentie bevordert in plaats van te nadenken over de barrières waar ze tegen zijn gekomen

Generaliseer niet te veel-na een tegenslag is het zowel aantrekkelijk als eenvoudig om over-generalisatie en te geloven dat iedereen en wat er ook tegen je is. Dit is een nutteloos geloofd proces. Het vermogen om te compartimenteren is hier essentieel. Een tegenslag in een element van je leven maakt je geen mislukking in anderen.

Erken je eigen bijdrage – een pessimistische mentaliteit heeft de neiging om succes te kenmerken tot geluk of andere mensen die slechter presteren dan zij. Dit kan ertoe leiden Zuid-Koreaans Voetbalelftal Thuisshirt dat mensen die lijden aan het impostorsyndroom. U kunt helpen bij het ontwikkelen van uw optimisme en zelfvertrouwen door na te denken over wat u goed deed en precies hoe u actief heeft bijgedragen aan het succes van de taak.

Let op je woorden – precies hoe je met jezelf spreekt, heeft een enorm effect op precies hoe je denkt, voel je en gedragen zich. Je zelfpraat is gekoppeld aan je creativiteit, doorzettingsvermogen en het vermogen om onder druk uit te voeren. Zinnen om uit te kijken omvatten “Ik zal nooit”, “Ik ben altijd verknoeien” en “dit gebeurt elke keer”. Probeer in plaats daarvan zinnen als “Ik kan misschien wel” en “Ik zou dit kunnen proberen”. Zie onze blog over ‘The Language of a Growth Mindset’ voor veel meer begeleiding over praktische zelfpraatzinnen.

Verschuiv je focus – onderzoekers hebben ontdekt dat door te zeggen ‘stop’ direct na een ongunstige geloofen mensen heeft geholpen om frustratie, het veroveren van de zenuwen te veroveren, veel beter te slapen en te stoppen met wonen in de slechtste situatiescenario’s. Mogelijk kunt u niet het allereerste wat in uw hoofd opduikt, maar u kunt de tweede beheren. Het is een geweldig om ‘stop’ te vermeldennull

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.