Formule E wint FIA Championship Status

In zijn zesde seizoen is Formule E goedgekeurd wereldkampioenschapstatus door de FIA, de International Federation for Motorsports. Als gevolg hiervan wordt de serie het ABB FIA Formule E Wereldkampioenschap genoemd, beginnend met het seizoen 2020–2021 dat in november begon.

FIA -president Jean Todt (links) en Formule E -oprichter en Alejandro Agag hebben onlangs de overeenkomst op het FIA -hoofdkantoor in Parijs ondertekend. Foto met dank aan Formule E.
De aankondiging komt na het veel succesvolle seizoen tot nu toe van de serie, met negen Senegalees Voetbalelftal Thuisshirt verschillende racewinnaars in de campagne 2018-2019 en statistieken die een groeiend publiek tonen voor de races Real Betis Balompie Thuisshirt met Formule 1-achtige elektrische auto’s. Nieuw dit seizoen dit seizoen, zijn Mercedes-Benz en Porsche op het circuit binnengekomen.

“Het was altijd onze ambitie om op een dag een FIA Wereldkampioenschap te worden,” zei Formule E -oprichter en voorzitter Alejandro Agag. “Alles wat we hebben gedaan en geleverd op dit punt is gewerkt aan dit specifieke moment in de tijd. Het bereiken van de prestatie en goedgekeurd worden met de FIA ​​Wereldkampioenschapstatus voegt veel meer geloofwaardigheid toe aan wat al een volwaardige formule van racen en een spectaculair sportproduct is. ”

Het huidige seizoen, dat op 22 november begon, zal 14 races bevatten in 12 steden op vijf continenten. De enige US Stop van de serie zal de New York City E-Prix zijn op 11 juli 2020, in de straten van Brooklyn.

“Sinds we aan deze reis zijn begonnen, is Formule E ongetwijfeld van kracht naar kracht gegaan,” zei Jean Todt, FIA -president. “Binnen een korte tijdsbestek is de serie relevant gebleken voor de auto -industrie, met twee veel meer belangrijke autofabrikanten die aan het begin van het huidige seizoen zijn toegetreden tot het kampioenschap, waardoor het totale aantal op 10. De toewijding en professionaliteit van die makers bracht En hun respectieve teams worden weerspiegeld in de kwaliteit van het automobilistenrooster, dat met elk seizoen is verbeterd. Gezien het feit dat de eerste Montpellier HSC Thuisshirt race in Beijing in 2014 en met elke e-prix daarna, heeft Formule E bewezen dat het concept van geavanceerde elektrische races. ”

Deel dit:
Twitter
Facebook
Afdrukken
LinkedIn
Reddit
E -mail

Leave a Reply

Your email address will not be published.