Glenn Merry Retires from U.S. Rowing

U.S. Rowing heeft aangekondigd dat Chief Executive Officer Glenn Merry met ingang van de organisatie met ingang van 15 april met zich mee zal gaan. Merry werd in 1994 lid geworden van de U.S. Rowing en werd in 2005 CEO benoemd.

“Ik ben echt het geluk dat ik een Canadees Voetbalelftal Thuisshirt thuis in de sport heb gevonden waarvan ik graag heb gehouden dat ik mijn eerste roeimaal in stapte, veel meer dan 30 jaar geleden,” zei Merry. “Ik heb er nooit aan gedacht hoe dat moment mijn leven volledig zou hervormen of mijn bestemming zou definiëren. Het was een buitengewone ervaring. ”

Merry’s is van plan om Jaclarre Inc. te lanceren, eind 2017, een bedrijf wiens focus op de ontwikkeling van jongeren zal zijn met sportintegratie. “De echte beloning heeft gewerkt met de beste mensen in onze gemeenschap, waaronder onze atleten, coaches, vrijwilligers, scheidsrechters en het Amerikaanse roeimedewerkers om de sport te laten groeien voor toekomstige generaties,” zei hij. “Ik wil het bestuur van U.S. Rowing bedanken voor het hebben overgedragen om die inspanning de afgelopen twaalf jaar te leiden. Het was een eer en een voorrecht om de Amerikaanse roeien en de roeimemeen te dienen. ”

Merry heeft het nationale bestuursorgaan in verschillende rollen gediend, gezien het feit dat 1994. Tijdens zijn ambtstermijn heeft de sport groei in het lidmaatschap en evenementen gezien. Hij lanceerde ook de Task Force voor toegang, betaalbaarheid en diversiteit in 2006, die vorderde met de America Rows and Freedom Rows -programma’s, gecreëerd om toegang te bieden voor iedereen tot Row. Hij leidde ook partnerschappen met Oklahoma Bayern Munich Thuisshirt City, wat resulteerde in de herontwikkeling van het district Riverfront van de stad, wat leidde tot een Oiympische aanduiding voor de stad en de oprichting van het trainingscentrum van Oklahoma City. In Sarasota Florida hielp hij bij het verkrijgen van biedingen voor de FISA World Rowing Championships 2017 en de FISA Masters Regatta 2018.

“De groei binnen onze organisatie onder het leiderschap van Glenn is aanzienlijk geweest en we zijn dankbaar voor zijn passie en toewijding”, aldus de interim -president Meghan O’Leary van de U.S. Rowing Board of Directors. “Gedurende de afgelopen 12 jaar bouwde Glenn in de VS roeien in een van de meest gerespecteerde Olympique Lyonnais Thuisshirt sportbesturen in de VS.”

Deel dit:
Twitter
Facebook
Afdrukken
LinkedIn
Reddit
E -mail

Leave a Reply

Your email address will not be published.