Is het schadelijk om uit te werken als het zo heet is?

Is het schadelijk Brighton & Hove Albion FC Thuisshirt om in de hitte te werken? Dr. Nate Endres van de University of Vermont Medical Center legt uit:

Hier in Vermont zijn we gewend aan geweldig weer, wat inhoudt dat zodra het kwik begint te stijgen, sporten veel meer op een karwei lijkt. Erger nog, het kan je ziek maken-warmtegerelateerde ziekte kan een groot probleem zijn voor atleten. Gevolgen variëren van verminderde prestaties tot de dood. In feite is een hitteberoerte de derde belangrijkste doodsoorzaak bij atleten na hartaandoeningen en cervicale wervelkolomtrauma.

Tijdens elke oefening produceren ons lichaam warmte, voornamelijk in de spieren. Die warmte moet worden vrijgegeven, anders zal de temperatuur van het lichaam stijgen. De snelste manier waarop we warmte verliezen, is door verdamping en zweten, en daarom beïnvloeden wind, temperatuur en vochtigheid hoe snel we kunnen verbazingwekkend kunnen zijn. Kleding heeft ook een effect, evenals lichaamsmassa en hoeveelheid lichaamsvet.

Langdurige, krachtige oefening op een stille, hete en vochtige dag kan een recept zijn voor een verscheidenheid aan warmtekosten, variërend van klein tot ernstig.

Aan het kleine uiteinde van de schaal staat warmte -oedeem, een zwelling in de benen die kunnen verbeteren met een gemakkelijke hoogte en rust. Warmtekrampen zijn ook gebruikelijk tijdens of na het sporten en de behandeling hier is rust, stretchen en hydratatie, vooral met een drank inclusief elektrolyten (natrium).

Als het heet is en u bent uitgedroogd, kan uw bloeddruk vertragen, waardoor u gevoelig bent voor een verwarmingssyncoop of flauwvallen. Als dit gebeurt, lig je plat, verhoog je benen en drink veel vloeistoffen.

Veel veel belangrijker is hitte -uitputting. Hoewel talrijk van ons uitgeput kan voelen wanneer het heet is, wordt echte hitte -uitputting gekenmerkt door een onvermogen om door te sporten. Een atleet die dit lijdt, kan al dan niet instorten. Symptomen zijn vermoeidheid, duizeligheid, zwaar zweten, misselijkheid/braken, hoofdpijn, koude rillingen en prikkelbaarheid.

Als dit gebeurt, zorg er dan voor dat de kerntemperatuur minder is dan 104 ° F en er zijn geen veranderingen in het centrale zenuwstelsel aanwezig. In dit geval wordt de temperatuur veel nauwkeurig gemeten door een rectale thermometer. Zorg ervoor dat de atleet alle activiteit stopt. Breng hem of haar een zo verbazingwekkende locatie over, verwijder van overtollige kleding, verhef de benen en begin rehydratatie. Als de toestand van de atleet verslechtert en/of temperatuur niet afneemt met de juiste behandeling, zoek dan medische noodhulp.

Als iemand tekenen van hitte -uitputting vertoont, wil je ervoor zorgen dat ze geen hitteberoerte lijden. Dit is de belangrijkste vorm van warmteaandoeningen en kan leiden tot de dood als het niet het beste wordt erkend en behandeld. Het verschil in vergelijking met hitte -uitputting is dat kernlichaamstemperatuur groter is dan 104 ° F en veranderingen in het centrale zenuwstelsel zoals delirium of stuiptrekkingen aanwezig zijn. De huid kan droog zijn of doorweekt met zweet. Risico -elementen zijn onder meer obesitas, laag fitnessniveau, gebrek Kashima Antlers Thuisshirt aan hitte -acclimatisatie, uitdroging, geschiedenis van warmteaandoeningen en slaapverlies. Bepaalde medicijnen zoals diuretica en stimulerende middelen kunnen dit ook aanzetten.

Warmteslag velen gebeuren meestal vroeg in het seizoen tijdens de eerste paar oefeningen en kunnen van dag tot dag verslechteren. De behandeling is snel koeling van het hele lichaam, bij voorkeur in een ijsbad. Water doordrenkte handdoeken en waaien werkt ook, maar niet zo goed. Eenmaal stabiel, zou een atleet die verdacht is van of gediagnosticeerd met een hitteberoerte, altijd Chelsea FC Thuisshirt naar een noodfaciliteit moet worden gebracht.

De essentieel voor warmtziekte is bewustzijn en preventie. Acclimatiseren aan de voorwaarden; Vooral als uw fitnessniveau laag is of u naar een race reist in een warmer klimaat. Rijd of ren niet agressief bij warm weer als je er niet aan gewend bent of niet in vorm. Dit acclimatisatieproces kan 7 tot 14 dagen duren.

Drink veel vloeistoffen, vooral sportdranken, zodat u goede hydratatie en elektrolytvervanging kunt behouden. Wees vooral voorbereid op hete en vochtige dagen en krijg voldoende slaap voor een krachtige race of training.

Als u medicijnen gebruikt, let dan op welk effect ze kunnen hebben op vloeistofverlies en hydratatie. Houd er rekening mee dat bepaalde medische aandoeningen (obesitas, diabetes, geschiedenis van hersenschudding) risico -elementen zijn voor warmtekosten.

Ten slotte, wees je bewust van de buitentemperatuur en vochtigheid en kleed je dienovereenkomstig en bekijk: 4 bedrieglijk eenvoudige manieren om gehydrateerd te blijven

Dr. Nathan Endres, is een orthopedisch chirurg bij UVM Medical Center en een universitair docent aan de University of Vermont College of Medicine. Hij is gespecialiseerd in sportgeneeskunde en sportgerelateerd trauma rond de knie en schouder. Hij behandelt talloze atleten en de atletisch ingestelde in zijn praktijk. Hij is een fervent alpine skiër en lid van de Amerikaanse ski -teamartspool.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.