Uitgelichte atleet: The Jack Jumper Returns

Newcastle United Thuisshirt Naam: Mark Stirewalt Leeftijd: 53

Woont in: Waterbury Center

Familie: vrouw, Linda; dochters Corinthians Paulista Thuisshirt Emily, 23 en Hannah, 19

Beroep: Operator voor afvalwaterfabriek

Primaire sporten: Jack Jumping evenals Disc Golf

Mark Stirewalt, meerjarige kampioen van de Jack Jumping Wereldkampioenschappen (jaarlijks gehouden bij Install Snow) heeft jarenlang geprobeerd om skigebieden te overtuigen dat Jack Jumping een risicovrij is voor skiën en snowboarden. Minder veilig was misschien de dag dat hij zijn jumper over de kopwand nam bij Tuckerman’s Ravine.

Wanneer ben je begonnen met Jack springen?

In de vroege jaren 1980 nam ik mijn veelzijdige flyer naar de top van Lincoln Gap. Dat zijn niet de meest manoeuvreerbare sleeën en terwijl ik bombardeerde, werd ik door deze harige kerel gepasseerd op een Jack Jumper die me lachte. Toen we terugkwamen op de top, legde hij uit wat een Jack Jumper was en liet me zelfs de zijne proberen. Ik was verslaafd als ik ging evenals huis en bouwde er een.

Hoe maak je ze?

Ik begon met multiplex, maar na een paar in tweeën te hebben gescheurd, ontdekte ik dat hardhout veel meer weegt en beter werkt. Ik gebruik meestal esdoorn. U wilt dat de stoel een beetje breder is dan uw heupen. U installeert de stoel op een ski met ongeveer 14 tot 15 inch vooraan en 12 ½ inch achteraan. Een typische fout is de stoel plat te maken; Je wilt echt dat ze een beetje hellen met de voorste twee tot drie centimeter hoger dan de achterkant. Ik installeer de stoel op de ski met metalen beugels, met behulp van de schroeven van de binding die ik heb verwijderd. Aanvankelijk geloofde ik dat langere ski’s sneller zouden zijn, maar de laatste tijd ben ik de laatste tijd overgestapt op ski’s tussen 170 en 200 cm.

Zijn er anderen die hun eigen Jack -jumpers in Vermont bouwen?

Ik begrijp geen enkele vorm van regionale producent, hoewel ik heb gehoord van één persoon die ze uit metaal in Vergennes of Ferrisburgh bouwt en ze verkoopt voor $ 100. Sommige mensen voegen zowel sneeuwscooter- of motorfietsschokken aan en die meer Arsenal FC Thuisshirt evalueren – maar ze zijn niet noodzakelijkerwijs veel responsiever. Op een gegeven moment kocht ik een bron die werd gemaakt voor Jack Jumpers van een bedrijf in Michigan. Het bedrijf ging zo goed op als ik hun voorjaarsopstelling kreeg en het heeft mijn spel verhoogd. Het is nog steeds geen soepele reis, maar het haalt een paar schokken uit.

Wat voor soort ski’s gebruik je?

Tegenwoordig gebruik ik hedendaagse ski’s. Ik krijg er talloze van hen bij de Stowe -dump waarnaar mijn andere helft ‘Bloomingdale’s’ noemt. De welvarende mensen kopen voortdurend nieuwe ski’s en laten hun oude daar achter.

Heb je een snowboard gebruikt?

Toen ik bij Sugarbush werkte, kreeg ik een snowboard en probeerde dat. Het was geweldig op poeder totdat ik het brak. Ik probeer nog steeds nog een te ontdekken. Vrijwel iedereen gebruikt ski’s, maar Andy Yeager, die een Sugarbush -patroller was, gebruikte een Jack Jumper met een snowboard voor een race in de late jaren 1990 in Mad River Glen en kon ermee de stoeltjeslift opgaan. Met een snowboard kun je drijven, zowel boog en opzettelijke 360s, maar je moet twee keer zoveel moeite doen om het op de rand te leunen.

Hoe snel kun je gaan?

Ik begrijp het niet precies, maar het is snel voldoende dat je ogen waterig worden. Ik heb gespoeld met het betreden van de bergafwaarts van de burger bij Jay Top, maar ik weet niet zeker of dat een geweldig idee is. Skiërs kunnen zowel lucht vangen als dan landen, maar ondanks de naam wil je echt niet springen.

Hoe kom je in één stuk op de berg?

Ik ben een van de allereerste Jack -jumpers die een veiligheidsgordel gebruiken. Er zijn veel traditionalisten die me daarover uithalen, maar als ze traditie willen, moeten ze vatstokken hebben in plaats van ski’s. Je moet gecentreerd blijven op de stoel en een riem vergrendelt je, zodat je je armen als stempelingen kunt gebruiken. Veel Jack -jumpers houden hun stoelen vast, maar dat doe ik alleen als het echt snel of hobbelig is. Als het zo snel is, wil de wind je voeten over je hoofd tillen, zodat het geweldig is om je armen vrij te hebben.

Hoe stuur je?

Stuur is volledig met uw heupen en de kern van uw lichaam. Wat een skiër doet met hun knieën en enkels om in een beurt te gaan, doen we zowel met onze peuken als heupen. U hoeft niet veel te suggereren om te draaien. Het lijkt nu een beetje als vals spelen met de nieuwe vormige ski’s. Het is uiteindelijk moeiteloos om te draaien, terwijl je op de oudere ski’s het moest scheppen. Er is een misvatting omdat mensen ons onze voeten zien slepen en ze geloven dat het voor stuur is. Het is echt veel meer voor balans, maar ook, omdat je je voeten niet de hele tijd niet omhoog kunt houden. We stoppen door al ons gewicht op één rand te zetten. We voldoen ook aan alle skiërplichtcodes.

Waar zijn de allerbeste locaties om Jack te springen in Vermont?

Er zijn extreem weinig bergen die ons nog steeds in staat stellen hun paden te gebruiken. Installeer Snow heeft een jaarlijkse race op de allereerste zondag in maart (3 maart). Jay Top laatnull

Leave a Reply

Your email address will not be published.