Wat is de allerbeste motivatie voor atleten?

Verhoog uw niveau van intrinsieke motivatie

Ben je je motivatie kwijtgeraakt in het midden van een lang seizoen?

Heb je je ooit afgevraagd wat je zou kunnen doen om een ​​hogere motivatie te hebben?

Er zijn hoogstwaarschijnlijk momenten geweest dat je problemen had met het psycheren voor een wedstrijd of duwen met de sleur van training.

Naarmate je seizoen eindigde, heb je misschien een gebrek aan motivatie gericht als de oorzaak van een sub-par seizoen.

Wat is precies motivatie?

Motivatie is het mentale proces dat de gewoonten van een atleet initieert, ondersteunt of begeleidt (training, benadering van concurrentie, beheer van tegenspoed, prestaties).

Er zijn twee soorten motivatie in sport: intrinsieke motivatie en extrinsieke motivatie.

Intrinsieke motivatie verwijst naar atletische gewoonten die worden aangedreven door interieur of persoonlijk zinvolle voordelen (kansen om te verkennen, te leren en potentieel te actualiseren).

Intrinsiek geïnspireerde atleten nemen deel aan de sport om redenen als: het plezier van het spelen van hun sport, de moeilijkheid van concurrentie en het bereiken van nieuwe persoonlijke niveaus, verbetering van de vaardigheden, verkenning van potentieel, enz.

Intrinsiek geïnspireerde atleten concentreren zich over het algemeen op de verbetering van vaardigheden en hun groei als atleten.

Extrinsieke motivatie verwijst naar atletische gewoonten die zijn gericht op het verdienen van externe voordelen of om straf te voorkomen.

Extrinsiek geïnspireerde atleten nemen deel aan de sport voor motieven zoals externe voordelen (trofeeën, beurzen, media -aandacht, onderscheidingen) of om ongunstige gevolgen te voorkomen (benched, uit de gratie vallen met coach, afkeuring van ouder).

Extrinsiek geïnspireerde atleten hebben de neiging zich te concentreren op de resultaten van atletische wedstrijden.

Welk type beloning is beter, intrinsiek of extrinsiek?

Extrinsieke voordelen zijn een essentieel element in concurrerende sporten. Zou je de expertvoetbal kunnen voorstellen zonder een Super Bowl? Of het verwijderen van ESPN om de publieke rente te verminderen die atleten ontvangen? Of zelfs, als atletische beurzen niet langer werden aangeboden door universiteitsprogramma’s?

Extrinsieke beloningen, wanneer correct gebruikt, kunnen voordelig zijn voor atleten.

Overmatig gebruik of over-focus op extrinsieke voordelen kan u echter echt de-motiveren en een negatieve invloed hebben op uw prestaties.

Wanneer je belangrijkste motivatie extrinsiek is, voel je misschien een grotere hoeveelheid competitieve druk en angst, vergelijk jezelf ongunstig met andere atleten, devalueer je eigenwaarde, ontdek het moeilijk om te bieden met falen of zie je sport meer als “werk meer “Dan een” game. ”

In het ideale geval wilt u dat het Bayern Munich Thuisshirt grootste deel van uw motivatie intrinsiek is.

Als u uw niveau van intrinsieke motivatie stimuleert, zult u veel beter uitgerust zijn om zich in het heden te concentreren. U kunt een consistent niveau van motivatie behouden met het programma van het seizoen.

Je zult tijdens de training meer gefocust zijn. U zult minder stress ervaren wanneer fouten worden gemaakt. Je zult positiever Costa Ricaans Voetbalelftal Thuisshirt zijn en je zult het leuk vinden om je sport meer te spelen.

U kunt dus uw prestaties en ervaring op het veld aanzienlijk verbeteren door efficiëntere motivatiestrategieën te selecteren.

Probeer deze tips om uw niveau van intrinsieke motivatie te stimuleren:

Tip #1: produceer persoonlijk zinvolle doelen en prestatiedoelstellingen. Moeilijk jezelf om één methode of trainingssessie te verbeteren (techniek, conditionering, fysieke vaardigheden of mentale vaardigheden).

Tip #2: Neem om de juiste redenen deel aan sport – omdat u graag concurreert! Ga achter wat je wilt nastreven. Neem terug om uw atletische leven terug te beheren!

Succesvolle atleten hebben precies ontdekt hoe ze prestatietress en angst kunnen stoppen, evenals kalm presteren en met evenwicht.

We hebben het samengestelde atleetwerkboek en het CD -programma geproduceerd om u te helpen dit te doen.

Verhoog je zelfvertrouwen met mentale spelcoaching!

Master Mental Game Coach, Dr. Patrick Cohn, kan u of uw atleet (en), 12 jaar en op, helpen, mentale spelproblemen overwinnen met persoonlijke coaching.

U kunt samenwerken met Dr. Patrick Cohn zelf in Orlando, Florida of via Skype, FaceTime of telefoon. Telefoon Call ons gratis op 888-742-7225 of neem contact met ons op voor meer informatie over de verschillende coachingprogramma’s die we aanbieden!

Wat zeggen onze stagiairs?
“WAUW!!! Wat een week had ik. Ik was in staat om met een vertrouwen te presteren dat mijn stijl in staat stelde om door te stralen – niet meer de arena binnen te komen en die “hert in de koplampen” look of Schalke 04 Thuisshirt gevoel te houden. Ik stopte met het evalueren van mezelf terwijl ik optrad, en ik verliet de arena echt nadat mijn patronen het gevoel hadden dat ik veel plezier had meegemaakt. Zeg zo heel erg bedankt. ”
~ Julia Dreyer, National Champion Equestrian

Voor alle atleten-Ontdek zelfverzekerde technieken!

D Je hebt een ongunstig zelfbeeld van jezelf als een atleet die het vertrouwen onderdrukt?

Het maakt niet uit dat je positief probeert te zijn, ben je niet in staat om de vraag te schudden die je hoofd in je hoofd snelt wanneer je je concurrentie opmaakt?

Heb je geïdentificeerdnullnull

Leave a Reply

Your email address will not be published.