Wat we vóór de lunch hebben geleerd op het Festival of Education

Het onderwijsfestival is een van de hoogtepunten in de CPD -wereld van het onderwijs. Eens per jaar, gedurende twee dagen, komen het goede en de geweldige van het onderwijs samen om over beste praktijken en onderzoek te gaan. We hebben twee sessies na de lunch (kom ons op 1400 bezoeken op Growth Mindset en 1600 op het Teenage Brain), dus dacht dat we zouden bloggen over wat we tot nu toe hebben geleerd.

Boek The Science of Learning Teacher Workshop

Eerst voor ons was Harry Fletcher-Wood over responsief onderwijs en hoe we feedback en vooruitgang meten. Hij sprak over hoeveel tijd wordt besteed (en waarschijnlijk verspild) aan leerresultaten. Dit is iets waar we het absoluut mee eens zijn, en waar we hier zelfs onlangs over hebben geblogd. Harry wees op de ‘baby -simulator’, een project dat jonge meisjes Senegalees Voetbalelftal Thuisshirt een babypop gaf om voor te zorgen, maar had eigenlijk het tegenovergestelde effect om ze af te schrikken van de tienerzwangerschappen. Dit leidde tot de vraag: hoe weten we of wat we lesgeven daadwerkelijk werkt? Een grote take hieruit was dat we moeten overwegen om rijke meerkeuzevragen te gebruiken, omdat ze ons in staat stellen snel te onderzoeken waar mensen zijn en snel te implementeren.

We hebben ook de mensen uit PTA UK bekeken, die erover gingen hoe ze de kracht van ouders konden benutten. Ze wezen erop dat 80% van het GCSE -verschil in resultaten buiten scholen plaatsvindt. Ze gingen verder met het benadrukken hoe veel ouders terughoudend zijn om naar scholen te komen, dus scholen moeten onderzoeken hoe ze het beste met hen kunnen communiceren. Dit duidt niet noodzakelijk aan digitaal, omdat het moeilijk is om te weten of e -mails zijn gelezen of hoe ze zijn geïnterpreteerd. Een cruciale plek om toegang te krijgen tot ouders is aan de schoolpoorten, omdat dit is waar relaties kunnen worden opgebouwd. Voor veel meer over hoe ouders cijfers kunnen verbeteren, vind je onze blog misschien hier leuk.

David Didau daarna horen spreken was interessant. Hij vroeg of we allemaal dezelfde dingen zien, maar interpreteer ze anders. Dit werd geïllustreerd met deze Rabbit V Duck -afbeelding. Hij benadrukte hoe centraal staat in het leren van de prestaties, maar meestal verwarren mensen de twee. Centraal hierin stond het onderzoek naar hoe 38% van de feedback veel meer kwaad dan goed doet. Dit is iets waar we al een tijdje in geïnteresseerd zijn, schrijven over ‘gemeenschappelijke fouten die studenten maken als ze om feedback vragen’ en ‘hoe je feedback beter kunt geven’. De hoofdstok van hier was echt dat veel meer feedback geen betere feedback aangeeft. Wanneer SS Lazio Thuisshirt het betrekking heeft op feedback, zal kwantiteit nooit de kwaliteit overtroeven.

We hadden ook het genoegen om Katharine Birbalsingh te horen over haar werk op Michaela School. Ze besprak de kracht van hoge verwachtingen en hoe ze de potentiële impact afwegen met de hoeveelheid inspanning die het zal besteden. Dit helpt hen om de werklast van leraren veel effectiever te beheren. Ze sprak ook over hoe ze hun personeel ondersteunen, met regelmatige CPD en geen gegradeerde Canadees Voetbalelftal Thuisshirt lessenobservaties. We vonden hun werk rond hun bootcamp -inductie fascinerend en is iets waar we in de toekomst veel meer over willen horen. Deze blog, door een van haar collega, gaat een beetje meer in detail binnen en is het lezen waard.

Hoorsprofessor Rob Coe praten over hoe je een betere leraar kunt zijn, was een van de hoogtepunten. Hij maakte complex onderzoek begrijpelijk en vooral praktisch. Hij moedigde iedereen aan om de Education Endowment Foundation Toolkit te bekijken die de voordelen van het helpen van studenten helpt hun metacognitie te ontwikkelen. Andere gebieden omvatten de kracht van hoge verwachtingen, het onderzoeken van eerder leren en het hebben van diepe onderwerpkennis. Dingen om op te hanteren zijn extravagante lof, leerstijlen en overmatig gebruik van markeren als een manier om het geheugen te verbeteren. Ook interessant waren zijn opmerkingen over de waarde van opzettelijke praktijk, die uitdagend, specifiek, gefocust en met feedback moeten zijn.

Laatste gedachte

Het is een geweldige opening geweest enkele uren op het onderwijsfestival. Bedankt aan de organisatoren voor het opzetten van zo’n geweldig evenement. De volgende anderhalve dag moet geweldig zijn. Als je vandaag op 1400 bent, kom dan naar onze burgerpsycholoog, Bradley Busch, ga over groeimindset en veerkracht, en zie de oprichter van het bedrijf, Edward Watson, op 1600 over het tienerhersenen. Als u hier niet vandaag bent, maar morgen komt, zullen we deelnemen aan een panel voor de charmante mensen bij Education Policy Institute op 1520 over PISA, welzijn en alles wat met psychologie te maken heeft.

Nu, wat is er voor de lunch …

Leave a Reply

Your email address will not be published.