Wat we kunnen ontdekken van Chess Grandmasters

De Wereldbeker Schaak is in september. Als je een ‘Grandmaster’ wordt, is een van de grootste titels die een schaakspeler kan worden toegekend. Dus, wat scheidt de grootmeesters van normale schaakspelers? Naast belangrijk, Zuid-Koreaans Voetbalelftal Thuisshirt hoe kunnen deze bevindingen precies worden gebruikt om te helpen bij het vestigen van veel betere stagiairs en Sanfrecce Hiroshima Thuisshirt atleten?

Boek Mastery Mindset Trainee Workshop

Er zijn geen snelkoppelingen

Het proces van een grootmeester worden is zo lang dat veel mensen die de titel nadert, uiteindelijk bieden. Eén onderzoek ontdekte dat het gemiddeld meer dan 740 spellen kost voor een schaakspeler om de mogelijkheid te hebben om een ​​grootmeester te worden. Dit toont de betekenis van geduld en doorzettingsvermogen aan; Dit is essentieel om zowel in de instelling als in de sport in gedachten te houden, terwijl het in sommige gevallen kan voelen alsof we veel moeite doen zonder veel vooruitgang te boeken.

Er zijn echter geen garanties: 40% van de deelnemers aan de onderzoeksstudie bereikte de Grandmaster -toestand niet, ondanks het spelen van meer dan 740 wedstrijden. Het balanceren van optimisme en zelfvertrouwen met zowel rationele als redelijke ambities is belangrijk.

Waarom duurt het meer dan 740 spellen? Dat lijkt voldoende tijd te zijn voor mensen om voldoende fouten te maken en van hen te ontdekken. Het lijkt erop dat als je niet binnen die tijd van je fouten hebt geleerd, je ze waarschijnlijk blijft herhalen. Het lijkt erop dat de grootmeesters degenen zijn die precies hebben geleerd hoe ze veel beter kunnen stoppen dan de 40% die het Crystal Palace FC Thuisshirt niet haalt.

Oefen, oefenen, oefenen

Het bereiken van de mijlpaal van 740 wedstrijden is niet voldoende voor een schaakspeler om een ​​grootmeester te worden; De spellen moeten worden aangevuld met aanhoudende opzettelijke oefening. Dit werd bewezen in een onderzoek, waaronder een aantal verschillende schaakspelers, die ontdekten dat opzettelijke methode het belangrijkste element was bij het identificeren van de schaakbeoordeling van een speler. Het onderzoek dat wordt afgesloten door aan te geven dat het veel essentieeler is om tijd te besteden aan de beraadslaging in plaats van deel te nemen aan competities. Dit is mogelijk omdat competities beperkt zijn tot een aantal scenario’s, evenals ‘opzettelijke praktijk’ kunnen worden gedefinieerd als een taak die de functie heeft om een ​​bepaald gebied in het spel van een persoon te verbeteren.

Interessant is dat het werd vastgesteld dat voor de jongere deelnemers het aantal competities veel essentieeler was dan de opzettelijke praktijk, wat de eis benadrukt om ervaring op te doen bij het starten.

Dus hoe verhoudt dit zich precies tot andere domeinen? De vele uitgebreide en volledige beoordeling van de onderzoeksstudie naar opzettelijke praktijk, waaronder praktisch 90 studies en meer dan 11.000 deelnemers, ontdekten dat het goed was voor 21% van de variantie in muzikale vaardigheden, 18% van de variantie in sportieve prestaties ook als 4% voor academisch succes. Om veel meer te bekijken over opzettelijke oefening, bekijkt u onze blog over ‘Hoe u training kunt maximaliseren’.

Beter geheugen?

‘Chunking’, is een proces dat wordt gebruikt door talloze professionele schaakspelers, waaronder het opbreken van info in kleinere delen en het onderling verbinden van een veel bekende en zinvoller geheel. Een onderzoek naar een groep schaakexperts, namelijk grootmeesters en klasse A schaakspelers, ontdekte dat alle professionals het chunkingproces gebruikten. De grootmeesters waren echter uitzonderlijk in hun schaakvermogen, omdat ze in staat waren om informatie op te splitsen in een kleiner aantal grote brokken.

Chunking is niet beperkt tot schaken – het kan door iedereen worden gebruikt in elk type situatie dat geheugen omvat. Zie onze gids over ‘de beste methoden om te herzien’ en precies hoe u het testeffect kan gebruiken ’voor veel meer begeleiding over hoe u het geheugen op school kunt verbeteren.

Checkmate Puzzle: het is wit om te verhuizing en schakelaar in 1 beweging.

Emotioneel leren beheren en focus

Bepaalde karaktereigenschappen en mentale vaardigheden zijn een geweldige voorspeller van het vermogen van een persoon in een specifiek domein. Een onderzoeksonderzoek in 2006 ontdekte dat sterkere schaakspelers veel beter waren in het beheersen van hun emoties en het beheren van hun concentratieniveaus.

De mogelijkheid om uw emoties aan te pakken en uw focus te beheren, is iets dat kan worden onderwezen, geleerd en ontwikkeld. Onderzoeksstudie suggereert bijvoorbeeld dat de concentratie kan worden verbeterd door ontbijt, routine drinken van water, routinematige pauzes hebben, frisse lucht krijgen en zorgen voor de taak die u doet. Evenzo kan iedereen precies verbeteren hoe ze reageren onder druk, met efficiënte technieken om zenuwen en angsten aan te pakken, waaronder een veel praktische en constructievere zelfpraat, positieve beelden en risico’s als kansen herformuleren. Dit kan worden gedaan door zich te concentreren op wat u uit een situatie kunt verwerven, in plaats van waar u op staatnull

Leave a Reply

Your email address will not be published.